Αλλαγή κεντρικού Server και Nameservers

31 Μαι 2018 - 00:05

Από Τετάρτη 30/05/2018 έγινε η αλλαγή του κεντρικού server σε νέο μηχάνημα και προφανώς νέας ip. Πιθανόν να αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας τα οποία θα εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου.

Αλλαγές στο σύστημα Suspend - Terminate

29 Μαρ 2018 - 14:03

Από 01/04/2018 το σύστημα suspend και terminate λογαριασμών θα μπει σε λειτουργία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα τιμολόγια που δεν έχουν τακτοποιηθεί, θα ενεργοποιούν αυτόματα μέσα σε 5 μέρες(ημερολογιακές) το αυτόματο σύστημα Suspend του λογαριασμού. Εάν τα τιμολόγια παραμείνουν ανεξόφλητα και μετά το πέρας 10 ημερολογιακών ημερών, τότε ο λογαριασμός θα γίνει terminate που σημαίνει θα διαγραφούν χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση και χωρίς δυνατότητα ανάκτησης όλα τα αρχεία και βάσεις δεδομένων του λογαριασμού. Η Ιστοσελίδα ή η υπηρεσία που σχετίζεται με τα τιμολόγια αυτά δεν θα είναι πλέον σε λειτουργία ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων.

Αλλαγή διεύθυνσης WebMail

19 Νοέ 2016 - 16:11

Η διεύθυνση του webmail άλλαξε από mail.tcp.gr σε webmail.tcp.gr

Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 το webmail θα καταργηθεί ως υπηρεσία. Αυτό σημαίνει πως pop,imap και smtp ρυθμίσεις πρέπει να μεταφερθούν για όλους τους πελάτες σε δημοφιλής υπηρεσίες όπως το gmail, hotmail, yahoo και λοιπά ή σε προγράμματα όπως του Outlook της Microsoft ή το Windows Mail.

tcp.gr Project Security Plugin

16 Οκτ 2016 - 05:10

Το tcp.gr Project Security Plugin ενεργοποιείται σταδιακά για όσους έχουν πακέτο φιλοξενείας Business ή ανώτερο. Για τους κωδικούς πρόσβασής σας και πληροφορίες για την χρήση του, θα ειδοποιηθούν όλοι οι ιδιοκτήτες μέσω e-mail. Η χρήση του plugin είναι υποχρεωτική.

Πρόβλημα σε switch της Cisco

27 Sep 2016 - 11:09

Το πρόβλημα επηρεάζει τους Servers Hera και Poseidon. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την λειτουργία του δικτύου

Προγραμματισμένη Διακοπή Υπηρεσιών Μητρώου Ονομάτων Internet [.gr]

21 Sep 2016 - 14:09

Σας ενημερώνουμε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 και από 08:00 έως 12:00 ώρα Ελλάδος (05:00 έως 09:00 UTC) το Μητρώο Ονομάτων Internet [.gr] θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη διακοπή των υπηρεσιών του (REGWEB website, EPP service, WHOIS, www.gr) για συντήρηση των συστημάτων του.

Νέο Application στους Server μας

10 Sep 2016 - 06:09

Προσθέσαμε στους shared servers το installatron. Πρόκειται για μια εφαρμογή που σας βοηθάει να κάνετε εγκατάσταση και updates αυτόματα όλα τα δημοφιλή scripts και CMS από το Wordpress έως το MediaWiki. Τo installatron παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πελάτες μας.

Αναβάθμιση υπηρεσιών και αλλαγές στις ρυθμίσεις

27 Ιούν 2016 - 14:06

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου μας μεταφέρουμε όλους τους Server μας σε Cloud Περιβάλλον. Ταυτόχρονα για την διευκόλυνση των χρηστών θα αλλάξουν κάποιες βασικές μας ρυθμίσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου.

  • Όλοι οι nameservers από ns1.tcp.gr έως ns32.tcp.gr αλλάζουν για όλα τα domains σε ns1.tcp.gr ns2.tcp.gr και ns3.tcp.gr υποχρεωτικά.
  • Δεν υπάρχει mailserver σε κανένα μηχάνημα πλέον. Ο MailServer είναι mail.tcp.gr για pop, imap και smtp στις ασφαλείς θύρες (λεπτομέρειες στο Knowledge Base).
  • Αρχίζει η εφαρμογή των πακέτων σε απόθεμα χώρου και κατανάλωση bandwidth που μέχρι στιγμής ήταν ελεύθερα.
  • Στις 25 κάθε μήνα για τα μηνιαία πακέτα αλλά και την πρώτη του μήνα για τα ετήσια εάν τα τιμολόγια δεν φαίνεται πληρωμένο σύστημα ο λογαριασμός θα γίνεται αυτόματα suspend. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε για ανέβει εάν το τιμολόγιο δεν έχει εξοφληθεί στο σύστημα.
  • Η χρέωση αλλαγών στις ιστοσελίδες χρεώνεται ανά ώρα εργασίας. Για τα μηνιαία πακέτα ισχύει 1 ώρα υποστήριξης τον μήνα δωρεάν.
  • Για όσους έχουν MSApi και δεν υπάρχει πρόσβαση στο CPanel θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας e-mail και βασικών λειτουργιών μέσω του DataMap.

Καλές Γιορτές

25 Δεκ 2015 - 07:12

Το γραφείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι 4 Ιανουαρίου 2016. Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.

Ξεκίνησε η δημιουργία plugin για extra security στο Wordpress

4 Δεκ 2015 - 11:12

tcp.gr Project Security Plugin το όνομα αυτού. Το plugin θα είναι σε λειτουργεία παραγωγής μέχρι τα Χριστούγεννα και θα παρέχεται δωρεάν στους πελάτες μας. Η διαδικασία εγκατάστασης του plugin είναι πολύ απλή, και η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω του λογαριασμού πελάτη στο datamap.