• Λεωφόρος Βουλιαγμένης Δάφνη
  • 211 800 33 02
  • sales@tcp.gr
E-mail Marketing

E-mail Marketing στην κατηγορία Internet Marketing

email_marketingΤι είναι το E-mail Marketing;

Το E-mail Marketing είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις για την προώθησή τους στο internet. Περιλαμβάνει την αποστολή ενημερωτικών e-mails σε λίστες από λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με σκοπό, συνήθως, την προώθηση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας. Είναι μια άμεση και αποδοτική τεχνική προβολής μιας επιχείρησης, που έχει μικρό κόστος αλλά απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και μελέτη για να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του E-mail Marketing;

To E-mail Marketing βασίζεται στην ευκολία και την ταχύτητα της αποστολής ενός e-mail και προσφέρει τη δυνατότητα στοχευμένης διαφήμισης σε χιλιάδες άτομα. Ταυτόχρονα παρέχει στατιστικά στοιχεία που επιτρέπουν στην επιχείρηση να παρακολουθεί την ανταπόκριση των παραληπτών στα e-mails. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση συλλέγει πληροφορίες για τον αριθμό των παραληπτών που άνοιξαν τα e-mail ή και ακολούθησαν κάποιο link μέσα από αυτά, τους παραλήπτες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν πλέον e-mail, τα e-mails που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των χρηστών κλπ. Οι πληροφορίες αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα διαρκούς βελτίωσης μιας διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και των προϊόντων και υπηρεσίών της επιχείρησης.

email-marketing2Σε σύγκριση με άλλες μορφές διαφήμισης, το E-mail Marketing μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Μια διαφημιστική καμπάνια μπορεί να προσχεδιαστεί εβδομάδες ή μήνες νωρίτερα, προγραμματίζοντας αποστολές e-mail σε μελλοντικούς χρόνους που καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, όπως για παράδειγμα εποχιακές προσφορές ή σχεδιασμένα events. Πέρα από την άμεση πώληση προϊόντων, προσφέρει μια επιπλέον προβολή της επιχείρησης, χτίζοντας σταδιακά το brand της (Brand Awareness). Επιπλέον μπορεί να χρησιμεύσει ως μέσο ενημέρωσης συγκεκριμένων ομάδων, όπως τα μέλη της εταιρικής ιστοσελίδας, αλλά και ως μια απλή τακτική υπενθύμιση του ονόματος της εταιρείας.

Στην tcp.gr Project δεν αντιμετωπίζουμε το E-mail Marketing σαν μια απλή μαζική αποστολή e-mail ή newsletter. Αναζητούμε τρόπους βελτίωσης της αποδοτικότητάς του, βρίσκουμε τρόπους να αποτρέπουμε την καταχώρηση των e-mail στα spam από τα φίλτρα των servers, καταγράφουμε πόσοι παραλήπτες άνοιξαν τα e-mails, πόσοι από αυτούς έκαναν κλικ σε κάποιο link και ποιες ώρες της ημέρας προσφέρονται καλύτερα για την αποστολή τους.

Ταυτόχρονα ελέγχουμε και φροντίζουμε για τη σωστή εμφάνιση του περιεχομένου ανεξάρτητα από τον e-mail client (yahoo, gmail, outlook κλπ) που χρησιμοποιεί ο παραλήπτης τους. Πέρα από τις τεχνικές προδιαγραφές, φροντίζουμε για την επαγγελματική και σοβαρή εμφάνιση των e-mail έτσι ώστε να εκφράζουν με κύρος και αξιοπιστία τον αποστολέα τους. Σας προσφέρουμε έτσι τη δυνατότητα να μένετε σε επαφή με το πελατολόγιό σας αλλά και να το διευρύνετε, αυξάνοντας την προβολή και τις πωλήσεις σας και χτίζοντας μεθοδικά το όνομα της επιχείρησής σας.